Welkom bij onze Kick-Off

Bij GasTerug geloven we in de kracht van collectieve actie om het energieverbruik binnen onze regio te verminderen. Tijdens deze bijeenkomst zullen we inspirerende inzichten delen, innovatieve strategieën bespreken en concrete acties plannen om ons doel te bereiken. Samen smeden we banden, delen we kennis en creëren we een duurzamere toekomst voor ons allemaal.

Programma

🗣️ Diverse inspirerende sprekers: Laat je inspireren door experts uit verschillende vakgebieden die hun kennis en ervaring delen op het gebied van energie besparen en actie voor een betere wereld.

🌿 Energie Markt: Ontdek innovatieve duurzame oplossingen en initiatieven op onze energiemarkt. Leer hoe jij kunt bijdragen aan een groenere toekomst.

🤝 Halen en Brengen Netwerksessie: Maak kennis met gelijkgestemde mensen, deel jouw ideeën en ontdek samenwerkingen om impact te maken.

🥂 Borrel: Na een middag vol inspiratie en netwerken sluiten we af met een gezellige borrel, waar we verder kunnen praten en nieuwe verbindingen kunnen maken.

Sprekers

De komende weken zullen hier de verschillende sprekers bekend gemaakt worden. Check de site dus regelmatig voor updates.

Frank Folkers

Frank Folkers is werkzaam als Technical & Facility Director bij het World Trade Center (WTC) in Amsterdam

Het WTC is een bruisende community van meer dan 300 bedrijven middenin de Amsterdamse Zuidas. In totaal telt ze 125.000 m2 aan kantoorruimte en faciliteiten. Frank Folkers heeft hier al vele jaren de mooie taak om dit enorme centrum te verduurzamen. Een van de doelen was geheel gasvrij te worden.

Frank neemt ons mee in het proces. Waar liep hij tegenaan? Wat viel tegen en wat ging juist veel makkelijker dan gedacht? Wat heeft hij geleerd en kan hij ons meegeven?

Marc van Gemert

Marc van Gemert is voormalig regievoerder van het Actienetwerk 15% GasTerug en was betrokken vanaf het allereerste moment. Met een passie voor duurzaamheid en energietransitie heeft Marc zich ingezet voor het structureel verminderen van gasverrbuik binnen de MRA.

Vandaag blikt hij terug op het onstaan van het netwerk, de learnings van afgelopen jaren en laat hij zijn licht schijnen op de doorstart. Wat moeten we vooral niet loslaten, waar liggen de uitdagingen en waar hoopt hij dat het netwerk zich over 5 jaar bevindt.

Sascha Bloemhoff

Sascha Bloemhoff is een veelzijdige en gedreven persoonlijkheid met een passie voor maatschappelijke transitie en duurzaamheid. Sascha's reis begon met een bedrijfskunde-studie in Rotterdam, waar ze al vroeg haar innovatieve geest en ondernemerschap toonde. Tijdens haar stage bij het toen nog Gemeentelijke Energiebedrijf Zuid-Holland West (wat later opging in Eneco), bracht ze al ideeën naar voren die door velen als vooruitstrevend werden beschouwd, maar later hun waarde bewezen.

Vandaag spreekt ze over haar passie voor energiebesparen en hoe ze haar nieuwe rol als voorzitter Rad van Toezicht van ons actienetwerk in gaat vullen. Welke kansen en welke uitdagingen ziet ze?

Markt

De markt steken we in als een carrousel. Iedereen krijgt 3x 15 minuten om bij een 'kraam' in gesprek te gaan over des betreffend aanbod. Denk aan innovaties rondom energie besparen, interessante pilots waar je aan mee kunt doen, ervaringsverhalen met tips en tricks om zelf aan de slag te gaan en meer. De komende weken worden de marktkramen hier bekend gemaakt. Dus check regelmatig voor updates!

Markt ideeën?

Heb jij een idee voor op de markt, of misschien heb je zelf wel een mooi aanbod. Neem dan contact met ons op door te mailen naar contact@actienetwerkgasterug.nl

Voorwaarde voor deelname aan de markt is dat je niet alleen iets komt halen, maar zeker ook komt brengen. Dit hoeft zeker niet financieel te zijn, maar mag bijvoorbeeld ook in tijd, deelname aan een pilot, of in het leveren van energiebesparende producten die we kunnen gebruiken bij een pilot of uit kunnen delen aan mensen die het nodig hebben.

Impressie

Aanmelden

Kick-off 5 oktober 15.00 uur tot 18.00 uur WTC Amsterdam foyer Congrescentrum toren ABC

15.00 uur Inloop
15.30 uur Plenaire sessie met sprekers
16.00 uur Markt
16.45 uur Sascha vz RvT
17.00 uur Plenaire haal & breng sessie
17.30 uur Borrel