Regie, verbinden en opschalen

Regie is een noodzakelijke kernactiviteit voor het vormen en faciliteren van een regionaal actienetwerk gericht op energiebesparing. Met de pijler regie, verbinden en opschalen brengt het netwerk initiatieven tot stand en richten we ons op hoe we die kunnen opschalen. Zo zorgen we ervoor dat initiatieven van de grond komen of groter worden dan ze op dit moment zijn.

Om dit te realiseren, faciliteren we in de basis, zorgen we voor overkoepelend eigenaarschap, zijn we een klankbord en helpen bij verkenning van cross-overs. Op die manier helpen de trekkers van het actienetwerk bij het vooruitdenken over verbreding en opschaling. We richten ons op waar de energie zit en op het tot stand brengen van concrete maatregelen.

Ons aanbod

Opzetten netwerkorganisatie

Wil je zelf ook aan de slag met een netwerkstructuur zodat je vanuit een coalition of the willing energie bespaart? Download onze tips & randvoorwaarden en doe er je voordeel mee.

Tips & Randvoorwaarden - opzetten netwerkorganisatie
Afbeelding – 486,9 KB

Dit hebben we al bereikt

Het belangrijkste dat we bereikten is uiteraard het behalen van ons eerste doel: 15% gasreductie in 2022. Het halen van dit doel was niet de verdienste van enkel deze pijler, maar van het hele netwerk. Toch voelt het logisch om deze mijlpaal bij de pijler regie, verbinden en opschalen te benoemen.

We realiseerden de 15% gasreductie, maar de noodzaak voor het verminderen van het gasverbruik bestaat nog altijd. We zijn er erg trots op dat we in een jaar tijd een netwerk opgezetten dat dermate effectief en goed werkt. Om die redenen gaat het netwerk dan ook door met het strijden voor energiebesparing. 

Nieuwsartikelen

Bonne van Hattum: een interdisciplinair jurist met holistische en strategische blik

Het actienetwerk zet zich sinds kort voort als stichting, een stichting op weg naar nog meer energiebesparing en impact. Om de stichting te waarborgen, verwelkomen we daarom vier nieuwe leden in de Raad van Toezicht. Zo ook Bonne van Hattum, een ondernemer, wetenschapper en politica tegelijk. Met haar diverse achtergrond kan ze niet wachten bij te dragen aan het netwerk. We spreken haar over haar nieuwe rol als lid van de Raad van Toezicht, haar achtergrond, expertise en waarom zij koos voor betrokkenheid bij het Actienetwerk GasTerug. 

Lees meer »

Homme ten Have: betrokken jurist en voorstander van coalition of the willing

Het actienetwerk draait sinds kort door als stichting, een stichting op weg naar nog meer energiebesparing en impact. Om de stichting te waarborgen, verwelkomen we daarom vier nieuwe leden in de Raad van Toezicht. Zo ook Homme ten Have, een ervaren jurist uit het mooie Groningen. Als voorstander van de coalition of the willing verheugt de advocaat aan de Zuidas zich op nog meer effectiviteit van het netwerk. We spreken hem over zijn nieuwe functie als lid van de Raad van Toezicht. Wie is Homme, welke expertise brengt hij mee en waarom juist het Actienetwerk GasTerug? 

Lees meer »

Coenraad de Vries: ‘Energiebesparing is hét thema om de energietransitie te realiseren’

Coenraad de Vries is een van de leden van de Raad van Toezicht van ons actienetwerk. De ondernemende aanpakker woont op IJburg, houdt van watersport en is, naast met zijn familie, heel erg graag bezig met zijn werk. Met zijn praktische aanpak en down to earth karakter versterkt hij de vijfkoppige raad, en met zijn jarenlange ervaring in de financiële sector brengt hij een waardevolle kijk op geldzaken mee. Innovatie en vernieuwing enthousiasmeren hem, en die aspecten spreken hem dan ook erg aan in het actienetwerk én de mensen die daarbij horen. We spreken hem over zijn nieuwe functie als lid van de Raad van Toezicht. Wie is Coenraad, welke expertise brengt hij mee en waarom juist actienetwerk GasTerug?

Lees meer »

Farah Martinez: een gedreven marketeer op een duurzaamheidsmissie

Het actienetwerk zet zich sinds kort voort als stichting, een stichting op weg naar nog meer energiebesparing en impact. Om de stichting te waarborgen, verwelkomen we daarom vier nieuwe leden in de Raad van Toezicht. Zo ook Farah Martinez, een ervaren marketeer uit Haarlem met een passie voor reizen en het verbinden van mensen. We spreken haar over haar nieuwe rol als lid van de Raad van Toezicht, haar achtergrond, expertise en waarom zij koos voor betrokkenheid bij het Actienetwerk GasTerug. 

Lees meer »

Nieuwe directeur Raymond Israël gaat met het actienetwerk voor nog meer energiebesparing

Een nieuw jaar, een nieuwe visie én een nieuwe directeur. Met trots introduceert het actienetwerk GasTerug haar nieuwe directeur. Welkom Raymond Israël! Vanaf januari zal hij het netwerk leiden naar nog meer energiebesparing in de Metropoolregio Amsterdam.  Hij staat in 2024 , na decennia actief in de vastgoedsector, klaar voor een betekenisvolle uitdaging. In dit eerste interview deelt hij zijn visie op zijn persoonlijke transitie en de mogelijkheden voor het netwerk.

Lees meer »

GEZOCHT: Directeur Actienetwerk GasTerug (VERVULD)

De Stichting Actienetwerk GasTerug zoekt een motiverende en verbindende trekker om het actienetwerk verder te laten groeien.Wil jij je sterk maken voor energiebesparing in de metropoolregio Amsterdam? Hou je ervan coalities te smeden die welk project of idee dan ook aangrijpen om zoveel mogelijk energiebesparingsmaatregelen voor elkaar te krijgen? En ben je in staat om daarvoor een succesvolle basis uit te bouwen tot een stabiele netwerkorganisatie? Dan is deze rol bij het Actienetwerk GasTerug iets voor jou!

Lees meer »

Neem contact met ons op

Pieter Walinga

Trekker Regie, verbinden en opschalen

p.walinga@amsterdam.nl

0653797711