Vacature trekker pijler Data, Monitoring & Onderzoek

Gepubliceerd op 22 december 2022 om 07:36

Tijdelijke superjob voor minimaal 12 uur per week.

Het Actienetwerk 15% GasTerug zoekt voor de periode januari tot en met april 2023 een trekker voor de Pijler Data, Monitoring & Onderzoek.

Maandelijks kijken we reikhalzend uit naar de laatste gebruikscijfers die netwerkpartners Alliander en de afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente Amsterdam gezamenlijk verzamelen, analyseren en publiceren. Het geeft ons goed inzicht in het gasbruik door bedrijven en huishoudens in de metropoolregio Amsterdam. De inzichten groeien en de mogelijkheden voor het benutten van diverse databronnen ook, waarmee ze een rol speelt in kansen en prioritering voor snelle energiebesparingsmaatregelen. Een nadere analyse van het gasgebruik door huishoudens in de regio wordt deze week gepubliceerd. Daarnaast wordt gewerkt aan een duiding in combinatie met het energieplafond dat 1 januari ingaat. Onderzoek naar relaties met de leeftijd van het vastgoed, energielabels, mate van isolatie, inkomens kunnen gelegd gaan worden. Ook werken we aan het in kaart brengen van de impact van de acties die we vanuit het netwerk opzetten. Onderzoek, data en monitoring en impactmeting speelt niet vaak een rol in een actienetwerk. Bij ons wel!

Als trekker van deze pijler van het netwerk behoor je tot het kernteam van het Actienetwerk. Je hebt een vrije rol om kansen te zien, te pakken en snel te schakelen. Je onderhoudt de contacten met partners als Alliander, de afdelingen Onderzoek en Statistiek en Beeld en Data van de gemeente Amsterdam, andere partijen zoals TNO en legt nieuwe verbindingen die dienstbaar kunnen zijn aan het doel van het Actienetwerk. Je maakt er werk van dat de data publiek kunnen worden gedeeld en onderhoudt hiervoor de contacten met gemeenten, bedrijventerreinen en de media. Je bent in staat als opdrachtgevende en meewerkende netwerkpartner op te treden, processen te begeleiden en te zorgen dat tijdig geleverd kan worden, je kunt zelf onderzoek verrichten, resultaten duiden en geduldig te vertalen naar een voor leken begrijpelijke uitleg, in woord en geschrift.

We vragen een trekker met oog voor het publieke belang van data en onderzoek, met ondernemende geest en goede communicatieve vaardigheden.

Voor de inzet is een martkconforme vergoeding mogelijk.

Heb je interesse? Stuur dan je cv en motivatie naar info@actienetwerkgasterug.nl. Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Marc van Gemert: 06-13080412

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.