Start nationale klimaatweek

Gepubliceerd op 31 oktober 2022 om 22:11

Van 31 oktober t/m 6 november is de nationale klimaatweek. In heel Nederland zijn er diverse acties om mensen bewust te maken hoe zij bij kunnen dragen aan een duurzamer Nederland. Uiteraard doet het actienetwerk 15% GasTerug hier uitgebreid aan mee.

Campagne van start

Zo is deze week verspreid over de hele Metropoolregio Amsterdam die nieuwe wintercampagne van ‘ik zet ook de knop om’ te zien met als slogan “Samen warm de winter door”. Ook zijn we ons Instagram account gestart met diverse energie bespaartips en updates over de activiteiten van dit netwerk. Volg ons @actienetwerkgasterug. Kom je een van onze campagne uitingen tegen? Maak een fot en deel deze met #samenwarmdewinterdoor.

10,3% gasreductie

Afgelopen week zijn de nieuwe cijfers bekend gemaakt door Liander. Binnen de MRA-regio staan we nu op 10,3% gasreductie. Dit is natuurlijk heel mooi, maar we moeten nog flink aan de bak om die 15% te halen.

Enkel glas niet van deze tijd

Vanuit de buurten tafel is er deze week een campagne met als slogan ‘Enkel glas niet van deze tijd’. In deze campagne vraagt !Woon aandacht voor huurwoningen met enkel glas. Ze roepen huurders op om gebruik te maken van wet BW 7 art. 243 waarin staat dat huurders huurbazen onder bepaalde voorwaarden, kunnen verplichten tot het verduurzamen van hun huis. Huurders kunnen dit zelf doen met behulp van de voorbeeld brieven die ze beschikbaar stellen.

Deur dicht, verwarming staat aan

Ook het MKB gaat in actie deze week. Winkeliers sluiten hun deuren om zo niet onnodig energie te verspillen aan koude lucht die contant binnenkomt terwijl de verwarming aan staat. Met een bordje laten ze aan het winkelend publiek weten dat ze wel degelijk open zijn en iedereen welkom is, met het vriendelijk verzoek de deur weer achter je te sluiten om zo samen energie te besparen.

Nog veel meer

Benieuwd wat er allemaal nog meer gebeurt deze klimaatweek? Volg ons op insta of houd deze site in de gaten. heb je zelf een leuke actie, meld die dan vooral aan, zodat deze in de agenda op de site terechtkomt. Zo zijn nog meer mensen op de hoogte van jouw actie en dragen we samen bij aan het verminderen van ons gasverbruik.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.