Maak kennis met... Sascha Bloemhoff

Gepubliceerd op 28 juli 2023 om 11:34

Graag stellen we de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht aan jullie voor: Sascha Bloemhoff. Ze is een veelzijdige en gedreven persoonlijkheid met een passie voor maatschappelijke transitie en duurzaamheid. Sascha's reis begon met een bedrijfskunde-studie in Rotterdam, waar ze al vroeg haar innovatieve geest en ondernemerschap toonde. Tijdens haar stage bij het toen nog Gemeentelijke Energiebedrijf Zuid-Holland West (wat later opging in Eneco), bracht ze al ideeën naar voren die door velen als vooruitstrevend werden beschouwd, maar later hun waarde bewezen.

Met een scherp oog voor nieuwe mogelijkheden en een vastberadenheid om ze te realiseren, heeft Sascha diverse strategie- en veranderingsopdrachten uitgevoerd. Van het opbouwen van een beurs voor CO2-emissierechten tot het helpen opzetten van een nieuwe data science universiteit, elk project had een gemeenschappelijk doel: innovatie en het creëren van iets nieuws. Momenteel is ze werkzaam bij Niaga®, wat producenten van matrassen, tapijt en meubelpanelen helpt producten zo te ontwerpen en produceren dat de materialen nooit meer afval hoeven worden, met de nadruk op verminderd gebruik en hergebruik.

Wat Sascha's visie uniek maakt, is haar diepe begrip van de bredere context rondom energie en duurzaamheid. Ze erkent niet alleen het belang van duurzame energie, maar ook het cruciale aspect van energiebesparing om onze planeet te koesteren. Haar ervaringen in verschillende landen hebben haar laten zien hoe divers de benadering van energie en materialen kan zijn, en ze gelooft sterk in het inzetten van een breed scala aan benaderingen om vooruitgang te boeken in dit complexe domein.

Als individu brengt Sascha een waardevolle mix van strategische verandering, marketing, communicatie en een commerciële invalshoek met zich mee. Ze is bedreven in het uitdenken van vernieuwende concepten en het overbrengen van hun potentieel.

Buiten haar professionele leven om is Sascha een natuurliefhebber in hart en nieren. Woonachtig in Amsterdam, is ze vaak te vinden in de buitenlucht, genietend van hardlopen, wandelen en het ontdekken van nieuwe plekken.

In Sascha Bloemhoff vinden we een inspirerend individu met een onuitputtelijke drang om nieuwe werelden te helpen bouwen en duurzame verandering te bewerkstelligen. Haar vastberadenheid en innovatieve geest zijn een inspiratie voor iedereen die haar pad kruist, en we zijn verheugd dat zij het Actienetwerk GasTerug komt versterken in de rol van voorzitter Raad van Toezicht.

De Raad van Toezicht van het netwerk zal komende tijd worden gevormd, zodat na de zomer een stichting kan worden opgericht van waaruit het actienetwerk de komende jaren kan doorgaan. De Raad van Toezicht zal meedenken over de doorontwikkeling van het actienetwerk, en in de gaten houden of de te werven directeur-bestuurder goed functioneert en of de doelen van het actienetwerk goed worden nagestreefd. Sascha: “Hou de site en LinkedIn komende tijd in de gaten, we hebben veel zin een mooi team te bouwen waardoor het actienetwerk nog een tijd lang gaat bijdragen aan minder energieverbruik in onze regio.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.