Enkel glas, niet van deze tijd!

Gepubliceerd op 7 november 2022 om 07:36

Tijdens de nationale klimaatweek is !Woon de actie gestart ‘enkel glas is niet van deze tijd’. In deze actie roepen ze huurders op om hun huisbazen aan te sporen verduurzamingsmaatregelen te nemen zoals het plaatsen van dubbel glas. Geen loze oproep, maar een uitgebreid stappenplan met voorbeeld brieven en webteksten.

Woon je in een slecht geïsoleerde huurwoning?
Heb je een hoge energierekening?
Wil je meer comfort?

Vraag dan je verhuurder om maatregelen. De verhuurder moet van de wetgever meewerken aan een redelijk voorstel voor bijvoorbeeld isolatieglas, vloerisolatie en dakisolatie. Verhuurders weten dat slecht geïsoleerde woningen niet meer van deze tijd zijn, dus het verzoek komt niet als een verrassing. Onnodig gebruik van energie is immers slecht voor portemonnee en klimaat en we moeten heel snel van het Russische gas af.

Als huurder betaal je een beperkte huurverhoging. Je betaalt alleen voor de echte verbetering, niet voor onderhoud. De verhoging verdien je met de huidige energie tarieven makkelijk terug. Zie het onderstaande rekenvoorbeeld. Bovendien heb je veel meer comfort in je woning.

In dit stappenplan lees je hoe je zelf aan de slag kunt gaan om isolatieglas te krijgen. Je kunt ook andere wensen toevoegen. Wij kunnen helpen als de verhuurder niet reageert of niets doet. We bieden gratis ondersteuning aan Amsterdammers. We doen dat zo vriendelijk mogelijk, maar gaan zo nodig tot het afdwingen bij de rechter aan toe. We hebben al vele bewoners met succes geholpen.

Check de website van !Woon voor het stappenplan en de voorbeeldbrieven en ga aan de slag met het verduurzamen van je woning!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.