VvE Buitendok kiest voor verduurzamingsplan

Gepubliceerd op 14 juli 2023 om 16:55

De ALV van de gemengde VvE, VvE Buitendok, in A’dam Noord (IJplein-buurt) is in mei met grote meerderheid akkoord gegaan met een renovatieplan van 9,3 miljoen euro. Het gaat om 194 woningen; per woning wordt er 48.000 euro geïnvesteerd. Ondanks RvO-subsidie en voordelige lening leidt dit besluit tot een ruime verdubbeling van de VvE-maandbijdrage, van gemiddeld 160 naar 360 euro per maand voor een woning van krap 60 vierkante meter.

Traject duurde vier jaar

Aan deze beslissing ging een zeer intensief traject van vier jaar vooraf en tot het laatst was het spannend. Zowel het Warmtefonds als woningcorporatie Eigen Haard (84 woningen) gaven pas enkele uren voor de ALV hun akkoord. En enkele tegenstanders bleven in fel verzet, o.a. met een stickeractie in de trappenhuizen.

Enorme meerderheid voor verduurzamingsplan

Uiteindelijk kreeg het verduurzamingsplan een enorme meerderheid: 153 vóór, 6 tegen. Ook de afzonderlijke besluiten over o.a. het aangaan van de lening en de nieuwe VvE-bijdrage kregen massale steun. De beslissing is in juni pas helemaal definitief, want leden kunnen het besluit nog aanvechten bij de kantonrechter, en Eigen Haard moet nog 70% instemming ophalen bij de huurders. Maar gezien de zorgvuldige voorbereiding en massale steun is hier weinig kans op ongelukken. Bestuur en verduurzamingscommissie zijn superblij en apentrots.

Bron afbeelding: website VvE Buitendok

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.