Kennisdelen

De naam van de pijler zegt het al; met de kennisdelen-pijler richten ons op kennisdeling. Het actienetwerk gelooft dat een netwerkorganisatie vol zit met waardevolle kennis. Deze kennis benutten we het liefst zo veel mogelijk voor ons gezamenlijke doel: gasreductie binnen de MRA.  Vanuit deze pijler delen we relevante kennis uit het netwerk zo veel mogelijk, zodat iedereen die dat wil daarvan kan profiteren. Dit delen van kennis doen we tijdens de algemene netwerkbijeenkomsten, specialistische bijeenkomsten op onderwerp en voor specifieke doelgroepen. 

Ons aanbod

Naast bijeenkomsten zijn er ook informatieve filmpjes die we hebben ontwikkeld om de kennis uit ons netwerk te delen.

Stap voor stap waterzijdig inregelen cv

Veel cv-installaties in huizen verbruiken veel meer gas dan nodig, wat komt doordat ze niet goed ingeregeld staan. Vanuit de pijler kennisdelen, maakten we een DIY-filmpje waarin je stap voor stap ziet hoe je bij jou thuis je cv waterzijdig inregelt. Zodat je zeker weet dat je je huis zo efficiënt mogelijk verwarmt.

Chef's event

Participanten van GBC Zuidas ondertekenden vorig jaar de Ambitieverklaring 2021-2025, met daarin ook de ambitie om in 2025 van het gas af te zijn. Voor Zuidas-Zuid lijkt dit in de nabije toekomst te kunnen lukken, getuige het enthousiasme tijdens het Chefs Event bij Bolenius. Klik op de afbeelding voor meer informatie

Dit hebben we al bereikt

We organiseerden al diverse events en maakten meerdere inspirerende stappenplannen-filmpjes. 

Nieuwsartikelen

Orin Tijsse Klasen over innovatiebeleid, subsidies en talloze mogelijkheden

Orin Tijsse Klasen werkt voor TKI Urban Energy, een stichting die zich richt op innovatiebeleid en innovatiesubsidies. Het team van Orin houdt zich bezig met de verduurzaming van de gebouwde omgeving en rapporteert wat de huidige stand van zaken is qua innovaties. Ook kijken zij wat de doelstellingen voor 2030 en 2050 zijn en welke innovaties nodig zijn om die doelstellingen te halen. Orin bezocht ruim 500 utiliteitsgebouwen en weet dus waar energiebesparende mogelijkheden zitten. In dit artikel neemt Orin ons mee in hoe TKI Urban Energy te werk gaat en wat er allemaal al mogelijk is qua innovaties.

Lees meer »

Bijeenkomst Duurzaam Beheer: inspireren en quick wins

Het netwerk werkt actiegericht en succesvol samen met verschillende stakeholders zoals zorginstellingen, mkb, bewoners, kantoren en bedrijventerreinen. Op maandag 27 maart kwamen facilitair medewerkers van deze branches samen in Pakhuis de Zwijger voor een sessie Duurzaam Beheer. Om elkaar te inspireren, maar vooral om van elkaar te leren op het gebied van energie besparen. Onder andere Rob Klinkert (PWC Nederland), Jord Sijgers (Equans), Elles Arxhoek (Viva zorggroep) en Cees van der Spek (Edge Technologies) deelden hun kennis en ervaring. Zij vertelden over hun quick wins, de obstakels die zij onderweg tegenkomen en hoe ze die aan de kant schuiven. De aansluitende kennissessies werden geleid door Herman Brouwer (RVO), Orin Tijsse Klasen (TKI Energie) en André Hekma (Arcadis).

Lees meer »

Neem contact met ons op

Carlinke Jansen

Trekker Campagne en kennisdelen

contact@actienetwerk-gasterug.nl

0647121438