Actienetwerk 15% GasTerug wint internationale prijs

Gepubliceerd op 20 oktober 2022 om 22:08

Het actienetwerk 15% GasTerug werd vannacht om 3 uur Nederlandse tijd beloond met een internationale award van de C40 Cities Bloomberg Philanthropies Awards. In Buenos Aires ging het initiatief uit de Metropoolregio Amsterdam (MRA) ervandoor met een award in de categorie: Accelerating Immediate Action in Critical Sectors. Het actienetwerk krijgt hiermee blijk van waardering en erkenning voor alle acties binnen de MRA om het gasverbruik daar nog voor 2023 met 15% te verminderen.

C40: internationaal netwerk klimaatverandering

De awards werden in Brazilië uitgereikt door de C40, een netwerk van bijna 100 internationale burgemeesters dat zich sinds 2005 inzet voor het opvangen van de gevolgen van klimaatverandering. Ook Femke Halsema, burgemeester Amsterdam en voorzitter MRA, is aangesloten bij het netwerk. “Samen met de Metropoolregio Amsterdam en vele verschillende stakeholders hebben we laten zien dat het mogelijk is om snel te handelen en resultaten te boeken. Steden spelen een belangrijke rol, maar het is een uitdaging die we samen moeten aangaan”, laat ze weten aan C40.

Andere prijswinnaars en categorieën

De MRA nam het in de categorie Accelerating Immediate Action in Critical Sectors op tegen Seoul, New York City en Addis Ababa. Het thema van dit jaar was: United in action. Voor het versnellen van directe actie in een kritieke sector won ook Addis Ababa met hun acties rondom afvalscheiding en recycling. De awards bestonden in totaal uit vijf categorieën met twintig finalisten uit verschillende landen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.